HTML

Karrier és a nők

Ki ne érezte volna már, hogy munkahelyén kiaknázatlan marad tudása, nagyobb feladatok megvalósítására vágyik?! Miért halogatjuk mégis a döntést a váltásról? Milyen esélyek várnak ránk a munkaerőpiacon? Kik és hogyan segíthetnek életpályánk alakításában? Valóban igaz az, hogy a nők életében a karrier csak a család után következhet? Kérdéseinkre találjuk meg közösen a választ!

Friss topikok

Linkblog

3 lépés, amit meg kell tenned, hogy célba érj

2007.10.08. 11:59 SikeresNő



Első lépés
Légy tisztában a képességeiddel!
Készíts egy listát arról, mik az erősségeid. A legjobb, ha megkéred egy barátnődet, hogy legyen segítségedre. Mások néha sokkal jobban látják, mi az, ami igazán fekszik neked. Például: „Tele vagyok ötletekkel.", „Gyorsan képes vagyok megszervezni bármit.", „Szívesen segítek másoknak.", „Néha túl makacs vagyok.". Próbáld meg minden tulajdonságodat összeszedni, és felírni egy papírra. Így talán világosabbá válik, hogy melyik az a munkakör, amelyikben legjobban
tudod tulajdonságaidat kamatoztatni.

Második lépés
Fedezd fel a benned rejlő tehetséget!
A sikert a legtöbb ember úgy éli meg, mint ha kizárólag a szerencsének köszönhetné. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy mi magunk mit tettünk az ügy érdekében. Gondold át, legutóbb mikor fordult elő veled, hogy simán megoldottál egy feladatot? Milyen tulajdonságaidat, képességeidet használtad eközben? Hogyan tudnád mindezeket a munkád során is kihasználni?

Harmadik lépés
Ne fogd vissza, inkább menedzseld magad!
Biztosan értél már el sikereket! Emlékezz vissza ezekre a pillanatokra!
1. Kutass a múltadban eredmények, megoldott problémák után, és írd fel mindezeket egy papírra.
2. Jegyezd fel vázlatpontszerűen mindazt, ami eszedbe jut az alábbi szempontok szerint:
• Mi volt az a feladat, és mi jelentett számodra kihívást benne?
• Hogyan oldottad meg?
• Mi volt az eredménye?
• Hogy érezted magad mindeközben?
(MAXIMA)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karrier-nok.blog.hu/api/trackback/id/tr86189988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása