HTML

Karrier és a nők

Ki ne érezte volna már, hogy munkahelyén kiaknázatlan marad tudása, nagyobb feladatok megvalósítására vágyik?! Miért halogatjuk mégis a döntést a váltásról? Milyen esélyek várnak ránk a munkaerőpiacon? Kik és hogyan segíthetnek életpályánk alakításában? Valóban igaz az, hogy a nők életében a karrier csak a család után következhet? Kérdéseinkre találjuk meg közösen a választ!

Friss topikok

Linkblog

VEZETŐI KARRIER, AHOGY A NŐK LÁTJÁK:

2007.10.10. 13:41 SikeresNő

A hazai vezető nők szerint a kitartás, az érzelmi intelligencia és a szakmai kapcsolatok határozzák meg leginkább egy karrier sikerességét.

A vezetői pozícióban lévő nők érdekes módon a szervezeti - üzleti tapasztalatot nem tartják annyira fontosnak egy karrier indulásakor, mint a személyiség és a karizma erejét, a kapcsolatmenedzselési készségeket, valamint a szakmai hozzáértést - állapítható meg a Wanderlee és a HR Portal a "Karrier Origója" című vizsgálatának eredménye alapján, amely a vezetői karrier indulási feltételeit vizsgálta. Az online kérdőívet 2007 januárjában 84 menedzser - 94 százalékban nők - töltötték ki, a kutatás eredményeit a közelmúltban a "II. Vezető Nő - a Női Vezető" konferencián ismertették.

A női vezetők meglátása, tapasztalata szerint a kitartás ugyancsak hangsúlyt kap, mint karriert előrevivő "energia-tényező". A HR pozícióban dolgozó vezető nők szerint a karrier-motiváció is szükséges a vezetői helyzetbe kerüléshez. Az üzleti területen működő vezetők úgy vélik, az érzelmi intelligencia szintén nagymértékben hozzájárul a sikeres vezetői karrierív befutásához.

A karriert támogató szervezeti erőforrások tekintetében - a korábbi országos HR benchmark vizsgálat eredményeit is figyelembe véve - a legnagyobb hangsúly a kompetencia- menedzsment funkciójára esett. A kitöltők úgy tartják, hogy a vállalat a képességek pontos és hatékony felmérésével, a karrier-utak kijelölésével és a munkatevékenységek megfelelő lebontásával tudja a vezető kiválasztást legjobban támogatni. Meglepőnek tűnhet, hogy a vezetői utánpótlás szempontjából a teljesítményértékelési rendszerek hatását nem tartották annyira kiemelkedőnek. Az országos HR benchmark vizsgálat adatai szintén azt mutatták, hogy a legtöbb szervezetben teljesítményértékelés általában évente egy alkalommal történik, tehát a konkrét, mérhető teljesítményeknek a válaszadók véleménye szerint nincs kritikus hatása a vezetővé válásra.

Azt, hogy milyen külső erőforrások segíthetnek valakit a vezetői karrier útján, a válaszadó vezető nők egyöntetűen a szakmai kapcsolatokban valamint a tanácsadás és coaching módszerében jelölték meg. Ez alátámasztja azokat a tapasztalatokat, amelyek szerint a vezetők fejlődésében az utóbbi időkben egyre nagyobb szerepet kap egy választott személyes mentor visszajelzői és tanácsadói segítsége.

(hrportal.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karrier-nok.blog.hu/api/trackback/id/tr90192269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása