HTML

Karrier és a nők

Ki ne érezte volna már, hogy munkahelyén kiaknázatlan marad tudása, nagyobb feladatok megvalósítására vágyik?! Miért halogatjuk mégis a döntést a váltásról? Milyen esélyek várnak ránk a munkaerőpiacon? Kik és hogyan segíthetnek életpályánk alakításában? Valóban igaz az, hogy a nők életében a karrier csak a család után következhet? Kérdéseinkre találjuk meg közösen a választ!

Friss topikok

Linkblog

Néhány gondolat a munkahelyváltásról

2007.10.09. 14:02 SikeresNő

"Bármilyen helyzetben vagyunk is, tisztában kell lennünk azzal, hogy ma néhány hónappal tovább tart az új munkahely megtalálása, mint néhány évvel korábban" - vélekedik Cservenyák Tamás, a Drake Beam Morin (DBM) nemzetközi karrier-tanácsadó iroda ügyvezető partnere. A kilencvenes évek elején Magyarországra települő multinacionális cégeknek nagy felvevőerejük volt, és ez felgyorsította az elhelyezkedési folyamatot. Ma azonban sokkal kevesebb új cég jön hazánkba.

Szintén számításba kell venni azt, hogy az amerikai gazdaság lassulása előbb-utóbb nálunk is éreztetni fogja hatását, és a gazdasági élet egyéb területei mellett a munkaerőpiac keresleti oldalán is jelentős csökkenést okoz.
A DBM európai felmérésének tapasztalatai szerint körülbelül 4-6 hónapos álláskereséssel kell számolnia még annak is, aki komoly szakmai tapasztalatot szerzett saját területén. Különösen igaz ez azokra az iparágakra, amelyekben máris érezhető a lassulás: például az információtechnológia vagy a telekommunikáció területére.
Szerkesztette: D.Á.
Forrás: (fn.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karrier-nok.blog.hu/api/trackback/id/tr97191206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása