HTML

Karrier és a nők

Ki ne érezte volna már, hogy munkahelyén kiaknázatlan marad tudása, nagyobb feladatok megvalósítására vágyik?! Miért halogatjuk mégis a döntést a váltásról? Milyen esélyek várnak ránk a munkaerőpiacon? Kik és hogyan segíthetnek életpályánk alakításában? Valóban igaz az, hogy a nők életében a karrier csak a család után következhet? Kérdéseinkre találjuk meg közösen a választ!

Friss topikok

Linkblog

Amikor nincs mire várni

2007.10.09. 14:18 SikeresNő



A munkahelyváltásnak számos oka lehet, a karrierlehetőségek hiányától a vállalati bizonytalanságig. A Drake Beam Morin tapasztalatai szerint legtöbbször személyes okokra vezethető vissza a váltás.

Ilyen ok lehet egy új vezető kinevezése, akinek esetleg sem személye, sem munkastílusa nem szimpatikus. Ha ez mindennapos konfliktusokhoz vezet, nem érdemes várni a váltással, hiszen az ilyen jellegű problémák ritkán múlnak el maguktól. Utolsó lökést jelenthet a döntéshez az is, ha valaki úgy érzi, nem a képességeinek megfelelő munkát végez, ráadásul anyagilag sem megfelelő díjazásért, nem beszélve az erkölcsi elismerésről.


Az elmúlt években a 3-4 évenkénti váltás volt jellemző a magyarokra, s ez sűrűbb, mint az európai átlag. A karrierépítés szempontjából az 5-7 évenkénti munkahelyváltás mondható optimálisnak, ugyanis ez alatt az időtartam alatt mondható el valakiről, hogy elég tapasztalatot és ismeretet szerzett munkakörében.

Ha ekkor nem vált, fennáll a veszélye annak, hogy bent ragad jelenlegi munkájában, azaz nem képes friss szemmel kívülről nézni és fejleszteni, vagy nem talál benne elég kihívást. Nem beszélve arról, hogy ma már gyanakodva is nézhetnek arra, aki nagyon hosszú időt (15-20 évet) tölt el egy vállalatnál, hiszen a maradás oka lehet akár a bizonytalanságtól, kockázatvállalástól való félelem is.

Ma az az önéletrajz sem kelt megütközést, amely egy-két gyökeres váltást - akár pályamódosítást - és négy-öt munkahely-változtatást is tartalmaz. Ámbár a jelentkezőnek számolnia kell azzal, hogy rákérdeznek a pályamódosítás hátterére.
Szerkesztette: D.Á.
Forrás: fn.hu


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karrier-nok.blog.hu/api/trackback/id/tr64191231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása