HTML

Karrier és a nők

Ki ne érezte volna már, hogy munkahelyén kiaknázatlan marad tudása, nagyobb feladatok megvalósítására vágyik?! Miért halogatjuk mégis a döntést a váltásról? Milyen esélyek várnak ránk a munkaerőpiacon? Kik és hogyan segíthetnek életpályánk alakításában? Valóban igaz az, hogy a nők életében a karrier csak a család után következhet? Kérdéseinkre találjuk meg közösen a választ!

Friss topikok

Linkblog

Megfontoltan!

2007.10.10. 13:39 SikeresNő



Döntés előtt mindenképpen gondolja át tárgyilagosan jelenlegi munkahelyi körülményeit, illetve azokat az okokat, amelyek változtatásra kényszerítik. Ha a mérleg negatív, azaz mindenképpen váltani kell, legalább ilyen alaposan vizsgálja meg azt a vállalatot, amelyre választása esett.

A különösen tehetséges vagy vezető beosztásban lévő embereket rendszeresen keresik meg fejvadász cégek sokat ígérő állásajánlatokkal. Ezeket mindenképpen érdemes közelebbről is megvizsgálnia annak is, aki épp nem gondolkodik munkahely-változtatáson, hiszen akár régóta várt lehetőséget is kínálhatnak.

Ha valakinek komoly váltási szándékai vannak, annak a szokásosnál is alaposabban utána kell járnia az ajánlatnak, különben könnyen csalódás érheti. Szerezzen be minden fellelhető információt a vállalatról és leendő munkaköréről, feladatairól és munkakörülményeiről.  Győződjön meg arról, hogy valóban olyan állásra vált, ami hasznos személyes fejlődése, karrierje vagy magánéleti elvárásai szempontjából.

Időt és energiát kell szánni a felderítésre, hiszen ha valaki már kimondta a nemet - azaz beadta felmondását -, akkor már ritkán vezet út visszafelé, korábbi munkahelyére. Éppen ezért csak akkor jelezze távozási szándékát, ha már biztos a választásában és abban, hogy az adott cég is önt választotta.

 

Szerkesztette:D.Á.

Forrás:fn.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karrier-nok.blog.hu/api/trackback/id/tr82192265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása